User Tag List

Results 1 to 12 of 12

Thread: Snags....

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Snags....

    My starter clutch and waterpump rebuild worked, but i put the side cover on without the shifter thru the hole. Took it off and re did it . BUt i think i twisted the shifter linkage up. Wont shift seems to be binding. So I'll have to take cover off again to get it moving right. When i started it up the oil light stayed on, so i took off the filter and turned it over and it was pumping oil out the little hole where the oil filter goes, put my thumb on it and it seemed to have good pressure. So im wondering if my oil sensors messed up or i have a clog some wheres. No clacking or chain noise and i ran it a while idling and also the water temp gauge does not come up much now im hoping that's because of the pump rebuild. If you guys have some tips and or insights let me know. The good news is no water in the oil now and she started right up after sitting a while too. so im making progress. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Youngstown
    Posts
    16,075
    United States
    OH
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    The oil warning light is level indicator, not a pressure indicator.
    TANSTAAFL

  3. Thanks ddoggma gave thanks for this post
    Likes cowpuc, ddoggma, OutKast liked this post
  4. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Brantford
    Posts
    9,650
    Canada
    ON
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    The knuckle behind the stator cover goes in the up position or it will shift backwards and it can also crack the cover.

    Nothing in this life
    will
    Get in the way of my future

  5. Thanks ddoggma gave thanks for this post
  6. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    Thanks guys, just the stuff i need to know. Update: lights out now. Waiting on new gaskets to do the shifter fix. Im pretty excited. have not rode in a year. Too long my friends, but i took it as a sign when the starter and waterpump went at the same time. Decided to just sit out last year and take my time fixing her. Now Im ready to get back in the saddle....lol
    Last edited by ddoggma; 08-14-2020 at 04:45 PM. Reason: update

  7. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    Im back in the wind! Bikes running good. Still cant get the temp gauge to work.

  8. #6
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Youngstown
    Posts
    16,075
    United States
    OH
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    Quote Originally Posted by ddoggma View Post
    Im back in the wind! Bikes running good. Still cant get the temp gauge to work.
    Clean and tighten the electrical connections at the sending unit.
    TANSTAAFL

  9. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    I cleaned it up crimped it a couple times now. No luck. Fan comes on and off, doesn;t seem to be running real hot. But I'll keep at it till I get my temp gauge back. When I turn the key to ON the needle goes up slightly then sits back down.....

  10. #8
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    I checked my bypass valve today. Its in the wrong position. I must have turned it when i drained the system. I think tomorrow when i fix it Ill have my temp gauge back?

  11. #9
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    OK I snapped the screw off...It looked like it was turning before it broke. Valve nut wont spin.. Questions will ensue.....

  12. #10
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Mount Palatine
    Posts
    3,573
    United States
    IL
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    Quote Originally Posted by ddoggma View Post
    OK I snapped the screw off...It looked like it was turning before it broke. Valve nut wont spin.. Questions will ensue.....
    The screw is just to hold the valve within the valve body. One does not have to loosen or remove the screw to rotate the drain cock.
    If the plastic valve core will not turn it is because the detent ball and spring have rusted solid enough (no spring in the spring) to resist when you try to rotate the valve core. When you rotate the valve core the detent ball is released from one of the detent holes and engages the other detent hole. Spray penetrating oil into the hole at 12 o'clock and at 6 o'clock on the valve body. And push in on the detent ball through the detent hole. Work it.
    Click image for larger version. 

Name:	26H-12560-00-00, Drain Cock (11).jpg 
Views:	62 
Size:	121.5 KB 
ID:	119598Click image for larger version. 

Name:	26H-12560-00-00, Drain Cock (2).jpg 
Views:	61 
Size:	86.5 KB 
ID:	119599Click image for larger version. 

Name:	26H-12560-00-00, Drain Cock (3).jpg 
Views:	62 
Size:	160.1 KB 
ID:	119600
    Kevin M. Campbell https://www.facebook.com/Prairiehammer
    1974 Honda CB750, 1991 Venture Royale "the Tuxedo"

  13. Thanks ddoggma, BlueSky gave thanks for this post
  14. #11
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    I got it to turn about halfway where it needs to go, before i chewed the nut up so bad i cant get a good bite any more. Gonna look on ebay for a used whatever they call this piece. Looks like rebuilding a used one and just swaping out the whole tube, is a easy way to go. I hit the waterpump with a temp gun and she was sitting at 165f or so. So at least things arent way out of control.

  15. #12
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Brookhaven
    Posts
    424
    United States
    PA
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: Snags....

    I replaced the rad cap with the auto zone one. Made a big difference. shes way happier.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •