User Tag List

Page 45 of 47 FirstFirst ... 354344454647 LastLast
Results 661 to 675 of 705

Thread: please help, what would you do?

  1. #661
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Thanks Puc, that info helped a bunch. Will attempt soon. I do want to back up and explain exactly how this all took place.

    As everyone saw and knew, the bike ran great for a while. One afternoon while placing the side cover back on, I noticed a small gas drip from underneath one carb. It was difficult to locate exactly where the leak was coming from but was a very slight drip from the brass screw/plug at bottom of carb bowl. The next issue was the bike would not start , so i checked the plugs with most of them being fouled. I cleaned the plugs and she started just fine. The next day i fired her up and a large amount of fuel was coming from one of the overflow tubes. I tapped on the suspect carb and then had to wait the next day to get back and see what was going on. I fired her up again and no more leaking fuel but I then removed the drain screw from the suspect carb and no fuel came out. This is where i am now, the engine runs but only on what appears to be 3 cylinders.
    I am going to try Pucs method which some of you suggested. I did try at first to squirt gas into the drain hole not knowing i can go through the drain hose. Thanks to Pucs video I am now aware i can go that route. I did some thinking on all of this and do not suspect the tank, as i de-rusted it pretty well. I do remember that i forgot to change out the main original fuel line going from the pump to the carb, which i did place a new inline filter in. Maybe that hose is breaking down. the hose from the petcock to fuel pump is new.
    thanks again for your help and i will keep you updated.

  2. #662
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Good news but..............................
    Okay, carb is unstuck. I opened the drain screw and fuel is coming out nicely now. Bike seems to be running well again but it will miss from time to time. I will check the plugs again. If its running too rich is there a way i can lean her out a bit?
    Also, There is a little rubber square (will take a pic) that sits to the right of the fuse panel ( i did upgrade the fuse panel using skydocs kit ). I do remember this having a slight issue but just now thought of it. Inside are 2 glass fuses, one is a spare. I do remember having to hold it tightly for the bike to stay running or start properly and then forgot about it. Could this be causing the missing? just a thought.
    Anyway, no fuel leaking from overflow and cylinder is hot. Will keep you updated.
    I still think something is up with that glass fuse.

  3. #663
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    3,462
    United States
    NC
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    You can adjust the idle mixture screws. Turn them in with the engine running until the rpm slows down and then back them out a tad. I would gently screw them in all the way with the engine off before I started just to see how many turns out they are and them return them to their original position before starting the engine and adjusting with the engine running. Screwing them in leans out the idle mixture. Ideally, the carbs should be synced at the same time the mixture is adjusted.
    2007 Yamaha Royal Star Venture 23k miles
    1989 Yamaha Venture Royale 6k miles
    1985 Kawasaki ZN700 4cyl shaft 5k miles

  4. #664
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Here is the plug/ connection in question. What is it? Bike runs fine if I hold it tight.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails IMG_3164.jpg   IMG_3165.jpg  

  5. Likes snyper316 liked this post
  6. #665
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Joplin
    Posts
    3,525
    United States
    MO
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    I want to apoligize for my fumble on the turkey baster, I have meat injectors and syringes from my kids medicine i would use. That almost looks like a fuse of some sort but My bikes don't have that.

  7. #666
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    3,462
    United States
    NC
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    My 89 has those fuses but I don't know what they power. Evidently, one of those fuses is a spare. Okay, I went out and looked again with a wiring diagram and the fuse is labeled (CLASS) on the diagram.
    Last edited by BlueSky; 11-08-2019 at 09:52 AM.
    2007 Yamaha Royal Star Venture 23k miles
    1989 Yamaha Venture Royale 6k miles
    1985 Kawasaki ZN700 4cyl shaft 5k miles

  8. #667
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Quote Originally Posted by BlueSky View Post
    My 89 has those fuses but I don't know what they power. Evidently, one of those fuses is a spare. Okay, I went out and looked again with a wiring diagram and the fuse is labeled (CLASS) on the diagram.
    okay, thanks for the info

  9. #668
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Quote Originally Posted by snyper316 View Post
    I want to apoligize for my fumble on the turkey baster, I have meat injectors and syringes from my kids medicine i would use. That almost looks like a fuse of some sort but My bikes don't have that.
    No problem bro. she's running again but just too rich.

  10. #669
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Quote Originally Posted by BlueSky View Post
    You can adjust the idle mixture screws. Turn them in with the engine running until the rpm slows down and then back them out a tad. I would gently screw them in all the way with the engine off before I started just to see how many turns out they are and them return them to their original position before starting the engine and adjusting with the engine running. Screwing them in leans out the idle mixture. Ideally, the carbs should be synced at the same time the mixture is adjusted.
    Where are these located?

  11. #670
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    3,462
    United States
    NC
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    this training video shows how to sync and adjust the idle mixtures. The idle mix screws are shown at about 4 minutes into the video.

    2007 Yamaha Royal Star Venture 23k miles
    1989 Yamaha Venture Royale 6k miles
    1985 Kawasaki ZN700 4cyl shaft 5k miles

  12. #671
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Well shoot! Got stranded on the hwy today but managed to make it home. Bike was running fine and suddenly it died. I coasted off to the side of the road and could not get it started. Side stand was up, bike was in neutral. I somehow managed to get it started but it appeared to be running on just a few cylinders and died again. Pulled to side of road again and could not get it started. Same thing she fired up( after starting it 10 times) but this time was full force, all cylinders. I took off and bike was riding as if nothing had happened. The bike is still running very rich. I'm starting to think this might be an electrical issue. No gas was leaking anywhere. I cannot take this bike out until this is resolved!! Any thoughts? Could TCI unit be faulty? What would cause a bike to suddenly lose power while going 60mph? I will check spark again. The plugs are fouling pretty fast but she road home perfect!!
    Someone please chime in here.
    Thanks

  13. #672
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Dexter
    Posts
    15,773
    United States
    KY
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Check the electrical plugs on the tci and from the pick up coils.
    Faded Blue is the fastest.

  14. #673
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    Quote Originally Posted by RDawson View Post
    Check the electrical plugs on the tci and from the pick up coils.
    This has a vmax cdi. Does anyone here refurbish these old cdi modules?

  15. #674
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    woodward
    Posts
    335
    United States
    OK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    I found a new replacement for the CDI box but its aftermarket. Company claims bike will start easier and won't die. Only problem, its $330. I am going to check some other things but it has to be the CDI box causing the issues.
    thoughts?

  16. #675
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Youngstown
    Posts
    15,845
    United States
    OH
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Re: please help, what would you do?

    I really have no way of knowing if your issue is CDI related but can highly recommend the IGNITECH TCIP4 with connector adapter for your Gen1, MK1 Venture.

    Email ignitech@ignitech.cz and give them your bikes specs and ask for a quote. It's well under $300.00
    Last edited by luvmy40; 11-09-2019 at 03:59 PM.
    TAANSTAAFL

Page 45 of 47 FirstFirst ... 354344454647 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •